VIDEO

Denne videoen viser hvordan du behandler tidsavvik:

For å behandle tidsavvik, trykker du på Avviksbehandling:

Dermed kommer du hit. Her ser du de av dine ansatte som har stemplingsavvik. Hvor mange avvik som gjelder den enkelte ser du av tallet til høyre for personen.

Om du trykker på navnet til en av dine ansatte, kommer du hit:

Fra dette skjermbildet kan du navigere mellom vakter og personer ved å scrolle nedover for å komme til vakter lenger fram i tid - ev. kan du trykke på ønsket dato i øvre del av bildet. Du scroller sidelengs eller trykker på hakene til høyre og venstre for personens navn øverst i bildet for å forflytte deg fra person til person.

Om du enkelt og greit vil godkjenne den øverste vakten, slik den er, trykker du Godkjenn.

I utgangspunktet honoreres folk når de jobber mer enn planlagt, mens de trekkes om de kommer for sent. Dette kan du imidlertid justere på.

Her ser du at Linn stemplet ut en halvtime senere enn planlagt:

Kanskje kom Linn seg sent av gårde bare fordi hun skulle slå av en prat med en kollega. I så fall skal hun ikke ha betalt for denne halvtimen. For å trekke henne for halvtimen, trykker du her:

...og velger Ikke betal. Så trykker du OK:

Dermed blir resultatet at tidsrommet ikke betales for, og du kan trykke Godkjenn:

Du kan også justere deler av et tidsavvik. Her ser du at Helge har stemplet inn en time tidligere enn planlagt. Om han nå bare skal ha betalt for en halvtime, trykker du på selve tidsintervallet.

Dermed kan du velge hvor stor del av tidsintervallet han skal ha betalt for:

Resultatet blir at han den ene halvtimen går til lønn, mens den andre får han ikke betalt for:

Fant du svaret?