Arbeidsforhold
Oppdatert over en uke siden

Her finner du en video som viser hvordan du endrer og sluttmelder et arbeidsforhold:

Her finner du en video som handler om å opprette nytt arbeidsforhold på personer som allerede er ansatt i bedriften:

Forklaring til feltene.

Merk at de feltene som faktisk finnes i din Worksoft-installasjon ikke nødvendigvis inneholder alle beskrevne felt - dette er konfigurerbart og settes opp i henhold til det den enkelte kunde har bruk for.

Felt

Forklaring til Arbeidsforhold

Avdeling

Om du klikker i dette feltet kommer de avdelingene som du har tilgang til fram

MERK:

En ansatt kan jobbe på flere avdelinger. I så fall opprettes ett arbeidsforhold pr. avdeling.

Fra dato

I dette feltet skal ansettelsesdatoen for arbeidsforholdet angis. Ved opprettelse av et nytt arbeidsforhold velger du ny dato ved å klikke i feltet til høyre for ledeteksten Fra dato. Så velger du ønsket dato i datovelgeren (dagens dato er markert som forslag).

Lønnsnummer

I en del Worksoft-oppsett er lønnnsnummeret det som identifiserer den ansatte i lønnssystemet. Imidlertid er det ikke alle som opererer med lønnsnummer. Noen benytter også lønnsnummeret som en kategorisering (eks. kategori 1, 2, el. 3).

Sluttdato

Her vil det stå en dato dersom en ansatt er sluttmeldt. For å sluttmelde en person, klikk på knappen Sluttmeld. Om arbeidstakeren ikke har andre arbeidsforhold, vil vedkommende vises under Sluttet og ikke under Normal :

Dersom personen ble sluttmeldt ved en feil, hent fram det avsluttede arbeidsforholdet og klikk på Sluttmeld igjen. Klikk så Ja i denne dialogboksen:

Det er fullt mulig å ansette en sluttet person igjen.

MERK:

Når du sluttmelder en person slettes alle data i kalenderen for alle datoer etter sluttmeldingsdatoen for denne personen

Stilling

Alle definerte stillinger vises og velges fra nedtrekkslisten som kommer fram når du klikker i feltet. Stillingene, som defineres av administrator, er knyttet til en profil / tariff som bestemmer vilkårene for arbeidstid og godtgjørelse

MERK:

Hvis du savner stillinger i nedtrekkslisten, skyldes det kanskje at du ikke har tilgang til dem. Du får kun opp stillinger opp til ditt eget nivå.

Tiltredelsesdato

Her angis datoen for det første arbeidsforholdet i kjeden, altså datoen da den ansatte startet i selskapet. Første startdato for en sammenhengende ansettelsesrekke benyttes som standardverdi ved første ansettelse i kjeden. Dersom det er et gap mellom ny ansettelse og tidligere ansettelse, benyttes startdato for ny ansettelse som første ansettelse i kjede. Dette kan selvsagt justeres manuelt.

Type

Klikk i ønsket felt for å velge om stillingen er fast eller midlertidig.

Prøvetid

Ved å klikke i feltet kommer det opp en datovelger hvor du setter datoen for prøvetidens utløp. Dersom prøvetiden er definert under Stillinger, vil dato komme automatisk inn i feltet – eks. 6 måneder frem i tid (regnet fra datoen i Fra dato feltet).

Stillingstid

Dette feltet regulerer den avtalte arbeidstiden Stillingstiden er angitt i timer og minutter i dette feltet

Stillingstid / %

Dette feltet regulerer den avtalte arbeidstiden. Her er stillingsiden angitt i prosent. For fastlønnede skal arbeidstiden som registreres i turnus være lik stillingsstørrelsen som oppgis her.

Ansiennitet

I dette feltet angis den dato vedkommende har ansiennitet fra i bedriften/bransjen.

Avlønning

Type avlønning velges ved å benytte nedtrekkslisten som framkommer om du klikker i feltet. Følgende valg finnes:

  • Fastlønnet
    Brukes for personer med fast månedslønn.

  • Timelønnet
    Brukes for personer som får lønn time for time. Brukes ofte for vikarer.

  • Praktikant uten lønn
    Kan f.eks brukes for personer som er utplassert av NAV, eller som lønnes av en annen instans enn arbeidsgiver.

  • Vikarbyrå
    Brukes for personer hvor arbeidstaker er ansatt i et firma som virksomheten kun har et «fakturaforhold» til, eks Manpower, Adecco.

MERK:

Avlønningstypen Vikarbyrå viser KPI-tall med reelle kostnader, men eksporteres ikke til lønn

Trinn

Som en informasjon kan du angi lønnstrinn i henhold til gjeldende tariff.

Timelønn

Dersom det registreres timelønn i dette feltet, beregnes kostnad fortløpende ved f.eks. arbeid med turnus.

Månedslønn

Feltet kan være aktuelt å bruke for kunder som har lønnssystem hvor månedslønn kan integreres. Kan også benyttes dersom data herfra skal hentes inn i kontrakter e.l.

Bruk tidregistrering

Klikk i dette feltet dersom den ansatte benytter stempling som er koblet opp mot Worksoft.

Tidrgistreringskort nr.

Her skriver du inn nummeret som er påført den ansattes tidsregistreringskort/stemplingsbrikke. Dersom det stemples inn/ut med ansattnr. – la feltet stå tomt.

Produktivitetsfaktor

Det kan defineres en produktivitetsfaktor på den enkelte ansatte. Prosenten som settes i dette feltet bestemmer hvor stor del av timen til den ansatte som skal telles som utført tid. Dette brukes bl.a. til å beregne omsetning pr. arbeidet time (OPAT) i deler av handelsnæringen.

Svarte dette på spørsmålet?