Alle samlinger
Info fra Worksoft
Bruk av Worksoft i påsken
Bruk av Worksoft i påsken

Tips for føring av vakter i påsken

Oppdatert over en uke siden

I anledning påske kommer her litt info rundt arbeidstider og bruk av Worksoft.

ARBEIDSTIDER

Mandag og tirsdag i påskeuka telles som regulære arbeidsdager i Worksoft. Det gis ingen helligdagstillegg, og ved ferie telles dagene som feriedag.

Onsdag: Ifølge Arbeidsmiljølovens paragraf 10-10, inntrer søn- og helligdagsarbeid først kl. 18:00 på dag før helligdag. Det gis helligdagstillegg for arbeid på deler av dagen, minimum fra kl. 18.00*. Enkelte bedrifter opererer med redusert arbeidstid, da på bakgrunn av tariffavtale eller eventuell annen intern avtale i bedriften.

Ferie på onsdag telles som feriedag.

Torsdag (Skjærtorsdag) og fredag (Langfredag): Helligdager. Ved arbeid på disse dagene inntrer tillegg for helligdag. Ferie på disse dagene telles ikke som feriedag dersom man har stengt på helligdager** (jfr. Ferieloven paragr. 5). Dersom bedriften har døgndrift eller søndagsåpent vil oftest** dagene telles som feriedager.

Lørdag: Påskeaften – kl. 15:00 inntrer søn- og helgedagsarbeid jf. Arbeidsmiljøloven paragr. 10-10. Det gis tillegg for arbeid på hele eller deler av påskeaften*.

MARKERING AV FERIE OG ARBEIDSTIDER I WORKSOFT

Arbeid på røde dager

Arbeid på røde dager, enten som del av en fast turnus eller som ekstravakt, vil gi den ansatte korrekt avlønning ihht bedriftens retningslinjer. Avlønning må ikke være overstyrt.

Stengt/fri på røde dager

Ved stengt eller arbeidsfri på røde dager, skal dagen markeres med «Fri på helligdag» (gjøres automatisk fra turnus). Da vil den ansatte få betalt som en regulær dag, og ikke som en helligdag. Kun ansatte med turnustid har krav på dette.

Ferie på røde dager

For virksomheter som holder stengt på helligdager (i hht. tariff), skal røde dager i en ferieperiode markeres med «Fri på helligdag» **.

For virksomheter som har åpent på helligdager (i hht. tariff), vil røde dager oftest bli beregnet som feriedager når de markeres med ferie**.

Se Røde dager | Worksoft kundeportal for mer info.

*Det er ulik praksis ift når helligdagstillegg inntrer og hva som blir utbetalt. Worksoft er satt opp til å skulle håndtere reglene som gjelder for din virksomhet.

** Merk at fastlønte ofte har ferie med lønn, mens timelønte oftest blir trukket når de tar ut ferie. En dag som er markert med «fri på helligdag» skal derfor ikke erstattes med «ferie» når virksomheten holder stengt på helligdager. For virksomheter som holder åpent på helligdager beregnes feriedag i hht bedriftens oppsett.

Dersom du er i tvil eller har spørsmål om bedriftens praksis skal dette rettes til bedriftenes HR-avdeling.

-------------------------

ÅPNINGSTIDER FOR WORKSOFT SUPPORT I PÅSKEN

Mandag og tirsdag kl. 08:00 – 16:00

Onsdag kl. 08:00 – 14:00.

Skjærtorsdag og Langfredag Stengt

2. påskedag Stengt

Support: kunde@worksoft.no
Telefon: 415 97 000

Vi ønsker deg en riktig god påske!

Svarte dette på spørsmålet?