Alle samlinger
Web brukerveiledning
FERIE/FRAVÆR
Beregning av timer ved delvis sykmelding
Beregning av timer ved delvis sykmelding

En gjennomgang av hva som ligger i tallene som vises ved mouse-over ifm. delvis sykmelding

Oppdatert over en uke siden

Når du har lagt inn fraværstypen delvis sykmelding i Ferie/Fravær modulen:

...og så går til Kalender eller Godkjenning og holder musepekeren over tidsstripene, får du opp en etikett som viser følgende:

  1. Delvis Sykemelding 50%
    Sykmeldingsgraden (i dette tilfelle 50%)

  2. Arbeidsoppgaven
    Vises i parentes (_Salg)

  3. 08:00-11:00
    Start- og sluttid for tidsbolken musepekeren peker på

  4. Tilgjengelige timer 3,45
    Det totale antall timer som er tilgjengelige for arbeid innenfor sykmeldingsperioden. I dette tilfellet 3 timer og 45 minutter.

  5. Brukte timer: 2,00
    Antall timer hvor det er planlagt arbeid innenfor sykmeldingsperioden. I dette tilfellet 2 timer.

Timeantallet for tilgjengelige timer baserer seg på følgende:

  • I dette tilfellet er det totale antall timer i sykemeldingsperioden 7,5 timer (7 timer og 30 minutter). Siden sykmeldingsgraden er 50%, blir antall tilgjengelige timer 7,5 x 0,5 = 3,75 (3 timer og 45 minutter – oppgitt i mouse-over etiketten til å være 3,45) Av disse er 2 timer benyttet.

  • Dersom den ansatte er syk over et tidspunkt hvor stillingsstørrelsen endres, vil tidsrommet som mouse-over kalkylen baserer seg på, stykkes opp i to biter:
    - Sykmeldingsperioden før stillingsstørrelsen ble endret
    - Sykmeldingsperioden etter at stillingsstørrelsen ble endret

  • Det samme gjelder dersom det er ulike sykmeldingsgrader innenfor et tidsrom med sykmelding. Periodene som mouse-over kalkylen baserer seg på vil avgrenses til tidsrom med samme sykmeldingsgrad hele veien. Om en person eksempelvis er 50% sykmeldt fra den 1. til den 10. i måneden, og så 30% sykmeldt fra den 11. til den 20. i måneden, vil kalkyleperiodene avgrenses til datoer med lik sykmeldingsgrad.

  • Dersom en person eksempelvis har en dag med 100% sykemelding midt inne i en periode med delvis sykmelding (kanskje et søkt eksempel, men det illustrerer hvordan Worksoft "tenker") vil vi få to kalkyleperioder for delvis sykmelding. En periode fram til dagen med 100% sykmelding og en periode fra og med første dag etter dagen med 100% sykmelding.

Når det skal planlegges arbeidstid innenfor en periode med delvis sykmelding, skal antall Brukte Timer være lik antall Tilgjengelige Timer. Momentene over viser hva du må ta hensyn til når sykmeldingsgrad og stillingsstørrelse endres ila. sykmeldingsperioden.

Denne videoen hjelper deg med pålegg av arbeidstid når noen er delvis syk:

Og her har du en video som omhandler delvis sykmelding generelt (det er denne videoen det henvises til i videoen over):

Svarte dette på spørsmålet?